BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intel skal hjelpe Linux med strømsparing

I går gikk startskuddet for et prosjekt som skal gjøre blant annet Linux-systemer mer energieffektive.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
21. sep. 2007 - 13:31

Intel lanserte i går prosjektet LessWatts.org som har som mål fremme energieffektivitet for åpen kildekode. Ifølge Rene James, som er ansvarlig for Intels Software and Solutions Group, skal prosjektet bidra til et fordypet samarbeid mellom Linux-utviklere, distributører av åpen kildekode og sluttbrukere. På nettstedet skal deltakerne kunne utveksle erfaringer og teknikker for å oppnå mer energieffektive systemer.

- Vi startet LessWatts.org for å akselere utviklingen av energieffektive teknikker, men også for å gjøre det enklere for de ulike aktørene i bransjen å utveksle sine respektive kunnskaper og erfaringer innen emnet, sier James i en pressemelding.

Initiativet vil omfatte en rekke ulike prosjekter med energieffektivitet i fokus. Dette inkluderer forbedringer for selve Linux-kjernen, inkludert den relativt nye, «tick-frie» tomgang-funksjonen, PowerTOP-verktøyet som skal bidra til å gjøre Linux-applikasjoner oppmerksomme på strømsparingsfunksjonalitet, og Linux Battery Life Toolkit, som skal kunne måle og kontrollere den påvirkningen endringer i Linux-koden har på strømsparingen.

    Les også:

Dessuten skal LessWatt.org tilby støtte for maskinvarebasert strømsparingsfunksjonalitet som finnes i dagens og kommende Intel-plattformer.

Allerede har blant annet Red Hat, Novell og Oracle stilt seg bak initiativet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.