BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intel skeptiske til Cell-prosessoren

Intel har liten tro på at Cell-prosessoren vil utgjøre noen særlig trussel mot dagens plattformer.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
10. feb. 2005 - 12:41

Kort tid etter at Sony, IBM og Toshiba presenterte detaljer om selskapenes felles prosessorprosjekt, Cell, uttrykte Nick Knupffer, en representant for Intel i Storbritannia, liten bekymring over hvordan Cell-prosessoren skal kunne på virke prosessormarkedet.

- Inntil det faktiske produktet kommer på markedet, kan vi bare spekulere hva Cell-teknologien kan brukes til, sier Knupffer til TrustedReviews. Han mener det vil være oppsiktsvekkende å anta at selskapene bak prosessoren vil kunne knytte til seg det globale fellesskapet av programvareutviklere, forså å utgjøre en rolle i den generelle markedsplassen, som tilsvarer den store rollen som PC-en spiller.

- Vi har sett tilsvarende påstander tidligere, og bare tiden vil vise om de vil virkeliggjøres. Det å utvikle programvare for radikalt nye arkitekturer med nye instruksjonssett er ekstremt vanskelig. Det krever en anselig mengde tid, og føre ofte til å produkter blir forsinket på veien til markedet, sier Knupffer, med henvisning til selskapets eget Itanium-prosjekt.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.