Intel skuffer

Intels konsernsjef Craig R. Barrett (bildet) innfrir ikke helt med sine tall for tredje kvartal. Utsiktene for fjerde kvartal er heller ikke noe å juble for. Aksjen faller etter børs.

Intel fikk et resultat på 686 millioner dollar i tredje kvartal, mot 106 millioner dollar samme kvartal i fjor. Resultatet utgjør ti cents per aksje i tredje kvartal, mot to cents per aksje i samme kvartal i fjor. Utenom ekstraordinære poster var resultatet 11 cents per aksje, melder digi.nos søstertjeneste iMarkedet.

Intel endte på en omsetning på 6,5 milliarder dollar, mot 6,54 milliarder i samme periode i fjor.

I forrige måned indikerte Intel en omsetning noe under midten av intervallet 6,3 til 6,9 milliarder dollar. Analytikerne har hørt på dette, og estimerte i snitt 6,515 milliarder dollar i omsetning. Selskapet har ikke selv gitt noen indikasjon på bunnlinjen, men analytikerne ventet i snitt på et resultat på 13 cents per aksje, ifølge analysebyrået First Call.

Bruttomarginen var 49 prosent. Selskapet hadde indikert 51 prosent pluss/minus et par prosentpoeng. Så også dette var i den labre enden.

Aksjen var umiddelbart ned rundt 8 prosent i etterbørs-handel da tallene ble kjent tirsdag kveld norsk tid.

Intel indikerer nå en omsetning for fjerde kvartal på 6,5 til 6,9 milliarder dollar, mens markedet i snitt venter 6,92 milliarder, ifølge First Call.

Intel melder at bruttomarginen i fjerde kvartal ventes å være 49 prosent, pluss/minus et par prosentpoeng, altså på linje med i tredje kvartal.

Selskapet advarer også om at etterspørselen ventes å være svak i dagens økonomiske klima.

Flere finansnyheter finner du hos iMarkedet.no.

Til toppen