RESULTATERFINANS

Intel sluker stort Linux-selskap

Blar opp milliarder for spesialist på mobiltelefoner og integrerte systemer.

5. juni 2009 - 14:21

Den verdensledende brikkeprodusenten Intel kjøper samarbeidspartneren og programvareselskapet Wind River Systems for 884 millioner dollar eller rundt 5,5 milliarder kroner.

Selskapet er kjent for å utvikle programvare og operativsystemer for alt fra biler til mobiltelefoner. På kundelisten står blant annet størrelser som Sony og flyprodusenten Boeing.

Deres to viktigste produkter er det proprietære operativsystemet VxWorks og Linux-løsninger for mobiltelefoner og integrerte systemer, blant annet navigasjonsløsninger i biler, ifølge selskapets pressemelding om oppkjøpet.

Wind River innledet i fjor et samarbeid med bilfabrikanten BMW og Intel om utvikling av en Linux-basert friprog-plattform for bilelektronikk.

Fra før utvikler Intel det Linux-baserte operativsystemet Moblin (mobil Linux) for sin Atom-prosessor. Moblin vil i kommende versjon tilby PC-lignende internettopplevelser og støtte talefunksjonalitet.

Fargerik fortid

Det amerikanske programvareselskapet ble startet i 1981, opprinnelig for å utvikle filmredigeringsløsninger for den kjente filmskaperen Francis Ford Coppola.

Senere har selskapets produkter blant annet vært brukt i NASAs Mars rover, kontrollpanel i jetfly, set-top-bokser og mobiltelefoner. Det melder nyhetsbyrået AP.

Intels kan med dette oppkjøpet legge til nær 1700 nye ansatte på lønningslistene.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.