BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intel speeder forbi AMD

Prosessorprodusentene raser videre skulder ved skulder. Etter mandagens lansering ligger Intel en hårsbredd foran erkekonkurrenten AMD igjen. Men det varer nok ikke lenge.

Pål Leveraas
26. okt. 1999 - 09:46

Intel presenterte sin 733 megahertz (MHz) Pentium III som den første av i alt 15 nye brikker som er produsert med 0,18 micron-teknologi - hvilket innebærer at kretsene kobles sammen med forbindelser som er på en femhundrededel av tykkelsen på et hårstrå.

Serien av nye Pentium III-prosessorer, kodenavnet Coppermine, er priset så lavt at de raskt vil tas i bruk av PC-makerne. Både Hewlett-Packard og Dell har annonsert nye maskiner som bruker den nye brikken.

Men det er skår i Intels gleder: Mange av PC-ene du i fremtiden ser merket med "Intel Inside" vil ikke ha annet enn selve CPU-en på innsiden. Servere som lanseres fra IBM, Compaq og andre bruker brikkesett fra Reliance Computing i stedet for Intel, og dette er et tilbakeslag for prosessorgigantens forsøk på å overta stadig mer av innmaten i PC-ene og serverene våre.

Intel mister etter alt å dømme ledertrøya igjen allerede i første kvartal neste år. Da skal AMD introdusere en 750 MHz-brikke som kan dras opp en gigahertz (GHz) i løpet av år 2000. AMD begynner tar også skrittet fra 0,25 til 0,18 micron i neste uke.

Les også:


Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.