Intel stokker om blant lavprisprosessorene

Raskere og mer avanserte Celeron-prosessorer kunngjøres onsdag. Prisene på dagens modeller av lavprisbrikken er allerede kuttet.

De nye Celeron-prosessorene som Intel skal presentere i morgen, får ikke bare høyere klokkefrekvens - 1,7 og 1,8 GHz. De er også konstruert etter den mer avanserte Pentium 4-arkitekturen kjent som NetBurst, slik at avstanden mellom Celeron og Pentium 4 blir ytterligere redusert. NetBurst på Celeron ventes først og fremst å styrke Celeron-baserte PC-er på bedriftsmarkedet.

Les også:

PC-er med de raske Celeron-prosessorene ventes kunngjort mandag, da Intel avslører det nye brikkesettet 845 med integrert grafikk, slik at Celeron-baserte lavpris PC-er ikke lenger krever egen grafikkbrikke, og følgelig skulle bli enda rimeligere.


Brikkesettet sørger også for at busshastigheten øker til 400 MHz, mot 100 MHz for dagens Celeron-baserte PC-er.

I går gikk Intel gjennom et kjent rituale, da prisene på dagens Celeron-prosessorer ble redusert med henholdsvis 12 prosent til 74 dollar for 1,3 GHz-modellen, 13 prosent til 69 dollar for 1,2 GHz-modelen, og 7 prosent til 64 dollar for 1,1 GHz-modellen.

Til toppen