Intel støtter nye regler for å spare energi

Intel støtter nye regler for å spare energi

Energy Star-sertifiseringen er revidert for første gang på sju år, og Intel følger opp.

USAs miljømyndighet Environmental Protection Agency (EPA) har nylig revidert retningslinjene kjent som Energy Star. IT-utstyr som følger retningslinjene skal være spesielt energieffektive, og følgelig også rimeligere i bruk. Revisjonen er døpt Energy Star 4.0 (Tier 1) og skal gjelde fra 20. juli.

Leverandører er ikke pålagt å rette seg etter kravene, men det er et viss politisk press. EPA har som mål at 40 prosent av alt IT-utstyr følger kravene innen 2010, og at andelen øker til 60 prosent i 2012 og 80 prosent innen 2014.

De nye reglene gjelder spillmaskiner, stasjonære og bærbare PC-er, samt rimelige servere. De gjelder ikke for mellomstore og store servere, heller ikke for tynne klienter og mobile enheter.

Stasjonære PC-er deles inn i tre ulike kategorier, avhengig av utrustning, mens bærbare PC-er deles inn i to kategorier, avhengig av styrken på deres grafikkprosessor. For å gjøre seg fortjent til Energy Star-logoen må en stasjonær PC ikke trekke mer enn 2 watt i standby, 4 watt i sovemodus, og fra 50 til 95 watt under drift der prosessoren ikke er maksimalt belastet. For alle datamaskiner, gjelder det at skjermens sovemodus skal inntreffe automatisk innen 15 minutters manglende aktivitet. EPA har også lagt inn krav til ordninger der PC-er startes opp over lokalnettet (WOL for «wake-up on LAN»).

Intel kunngjorde i går at de vil støtte disse retningslinjer i mikroprosessorer, hovedkort og andre komponenter, slik at PC-leverandører kan sertifisere sine produkter etter de nye Energy Star-spesifikasjonene.

Selskapet er tidligere premiert for sin innsats for Energy Star, først i 2001, så i 2004.

Fra 1. januar 2009 skal en oppdatert utgave av Energy Star-reglene tre i kraft. Versjon 4.0 Tier 2 skal omfatte maskiner med fire prosessorkjerner.

    Les også:

Til toppen