RESULTATERFINANS

Intel-tall bærer bud om bedre tider

Hele bransjen trakk et lettelsens sukk da tallene for tredje kvartal ble kjent.

Intel-sjef Paul Otellini ser lysere på framtiden, men advarer at det vil ta tid før bedriftsmarkedet virkelig tar seg opp.
Intel-sjef Paul Otellini ser lysere på framtiden, men advarer at det vil ta tid før bedriftsmarkedet virkelig tar seg opp. Bilde: Intel
14. okt. 2009 - 08:41

Intel la i går fram sine tall for regnskapsårets tredje kvartal, som ble avsluttet 26. september. Nøkkeltallene er alle dårligere enn i samme kvartal i fjor, men godt over det analytikerne hadde ventet. De tolkes følgelig som et tegn på at IT-markedet generelt er på vei ut av de vanskelige tidene. I sin presentasjon la Intel-sjef Paul Otellini vekt på at utsiktene framover er gode. Usolgt lagerbeholdning er mindre enn normalt, og utnyttet kapasitet er Intels produksjonsanlegg er 80 til 90 prosent.

Intels aksjekurs økte over sju prosent i handelen etter børsens stengetid.

De gode Intel-tallene løftet også AMD-aksjen over fem prosent. Ringvirkningene slo også positivt ut for kursen til Dell, HP, IBM og Microsoft. Det legges spesielt vekt på at Intel-tallene snur i før Microsofts nye systemprodukter, i første rekke pc-operativsystemet Windows 7, er på markedet.

Sammenliknet med samme kvartal i fjor falt omsetningen med 8,1 prosent til 9,389 milliarder dollar. Analytikerne hadde ventet en omsetning så vidt i overkant av 9,0 milliarder dollar. Driftsresultatet falt 16,7 prosent til 2,579 milliarder dollar. Nettoresultatet falt 7,8 prosent til 1,856 milliarder dollar. Det svarer til 0,33 dollar per aksje, hele 28 prosent mer enn analytikerne hadde ventet.

Intel-sjef Paul Otellini ser lysere på framtiden, men advarer at det vil ta tid før bedriftsmarkedet virkelig tar seg opp. <i>Bilde: Intel</i>
Intel-sjef Paul Otellini ser lysere på framtiden, men advarer at det vil ta tid før bedriftsmarkedet virkelig tar seg opp. Bilde: Intel

Intel tror fjerde kvartal kan gi en omsetning på 10,1 milliarder dollar, med bruttomarginer rundt 62 prosent. Også dette er i overkant av analytikernes forventninger, på henholdsvis 9,5 milliarder dollar i omsetning og marginer i underkant av 57 prosent.

Intel-sjef Otellini advarte at veksten i fjerde kvartal skjer i forbrukermarkedet. Bedriftsmarkedet ventes ikke å ta seg skikkelig opp før neste år.

Det går fram av regnskapet at Intel aldri har solgt så mange prosessorer og brikkesett. Omsetningen falt likevel, fordi gjennomsnittsprisen per komponent synker. Sammenliknet med foregående kvartal øker Intel mest innen mobile komponenter, med en omsetningsøkning på 19 prosent. Omsetningen av Atom-prosessoren og tilhørende brikkesett er 415 millioner dollar, 15 prosent mer enn i andre kvartal.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.