Intel taper milliarder på ny brikkefeil

Må erstatte mengder av brikkesett til «Sandy Bridge».

Intel taper milliarder på ny brikkefeil

Må erstatte mengder av brikkesett til «Sandy Bridge».

Intel kunngjorde i går at selskapet på egenhånd har oppdaget en designfeil i brikkesettet Intel 6 Series «Cougar Point», som brukes på mange hovedkort som støtter de nye Sandy Bridge-prosessorene.

Feilen fører i noen tilfeller til at Serial-ATA-portene til brikkesettet degenereres over tid, noe som kan påvirke ytelsen eller funksjonaliteten til SATA-baserte lagringsenheter.

Intel har stoppet produksjonen av disse brikkesettene, rettet designfeilen og startet produksjonen av den nye utgaven hvor feilene er rettet. De første hovedkortene basert på de antatt feilfrie brikkesettene er ventet på markedet først sent i februar. Full tilgang på disse oppdaterte hovedkortene vil dog ikke skje før i april.

Intel vil samarbeide med selskapets OEM-kunder om en returordning for brikkesett eller systemer. Kunder som potensielt er berørt kan ta kontakt med Intel via denne siden eller ved å ta kontakt med pc- eller hovedkortleverandøren.

Det er ikke selve prosessoren i systemet som er berørt, men brikkesettet som tilbyr støttesystemene til Intels kraftigste Core i5/i7 "Sandy Bridge"-prosessorer.
Det er ikke selve prosessoren i systemet som er berørt, men brikkesettet som tilbyr støttesystemene til Intels kraftigste Core i5/i7 "Sandy Bridge"-prosessorer. Bilde: Intel

De berørte systemene kom ikke salg før den 9. januar i år, og Intel tror det er et forholdsvis begrenset antall kunder som er berørt. Det er kun snakk om systemer med andre generasjons Core i5- og Core i7-prosessorer med fire kjerner.

Selv om salget muligens har vært begrenset, så venter Intel at problemet vil føre til at selskapet vil tape store penger.

For det første regner Intel med at det i første kvartal av 2011 vil få redusert omsetningen med 300 millioner dollar på grunn av selskapet en periode ikke kan levere det aktuelle brikkesettet. Selskapet regner dog med at salget vil ta seg opp igjen og at omsetningssvikten i første kvartal vil tas inn gjennom økt omsetning senere i år.

Kostnadene knyttet til reparasjon og erstatning av de berørte systemene i markedet vil derimot være betydelige. Intel har beregnet en kostnad på 700 millioner dollar. Bruttofortjenesten for 2011 ventes å bli redusert med 1 prosentpoeng på grunn av situasjonen.

Ifølge News.com ble handelen med Intel-aksjer på New York Stock Exchange stoppet rett før kunngjøringen ble offentliggjort, og først startet igjen 25 minutter senere. Reaksjonen på kunngjøringen var svært forsiktig, og endte opp med et fall på bare 0,28 prosent i utvidet handel i natt.

Til toppen