Intel tar farvel med McAfee

Dropper navnet, beholder teknologien.

7. jan. 2014 - 12:22

Intel faser ut varemerket McAfee til fordel for «Intel Security». Begrepet vil ganske umiddelbart tas i bruk for å identifisere selskapets produkter og tjenester innen IT-sikkerhet.

Skiftet er ventet å ta opptil et år, og skjer fortløpende i takt med at produktene blir oppgradert. Det kunngjorde toppsjef Brian Krzanich under den pågående CES-messen i Las Vegas.

Brikkegiganten kjøpte sikkerhetsselskapet McAfee for nærmere 50 milliarder kroner i 2010, for å innlemme dem i sin divisjon for programvare og tjenester.

Det var John McAfee (68) som etablerte selskapet i 1987, men han hadde trukket seg tilbake lenge før Intel overtok.

Nå er det ikke uvanlig at varemerker og produktnavn erstattes etter et oppkjøp, slik IBM for eksempel pensjonerte Lotus-navnet, men i dette tilfellet kan det godt tenkes at Intel ønsket å distansere seg fra opphavet.

John McAfee rømte fra Belize der han var etterlyst i forbindelse med drap. Nå kvitter Intel seg med navnet på produktene som bærer antiviruspionerens navn. <i>Bilde: YouTube-video (Belize Reporter Newspaper)</i>
John McAfee rømte fra Belize der han var etterlyst i forbindelse med drap. Nå kvitter Intel seg med navnet på produktene som bærer antiviruspionerens navn. Bilde: YouTube-video (Belize Reporter Newspaper)

Kontroversiell

Den eksentriske gründeren og antiviruspioneren John McAfee har vært anklaget for narkotika-produksjon og ulovlig besittelse av våpen, fra tiden amerikaneren bodde i Belize.

Høsten 2012 fikk McAfee oppmerksomhet i medier verden over, da han ble etterlyst av beliziske myndigheter i forbindelse med at naboen, Gregory Faull, en amerikaner han hadde et anstrengt forhold til, ble funnet myrdet.

McAfee nektet å la seg avhøre av politiet og la i stedet ut på rømmen. Senere ble han pågrepet i nabolandet Guatemala og deportert til USA. Han benekter å ha drept naboen og har opprettet en egen blogg der han fremholder at han er uskyldig.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.