RESULTATERFINANS

Intel tar markedsandeler fra AMD

Intel vinner og AMD taper noe i konkurransen om å selge flest x86-prosessorer i tredje kvartal av 2003.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
4. nov. 2003 - 10:03

Ifølge tall fra Mercury Research ble 82,6 prosent av alle x86-prosessorene som ble solgt i tredje kvartal i år, levert av Intel. Dette er en framgang på 1,2 prosentpoeng i forhold til andre kvartal i år.

Samtidig har AMDs markedsandel gått ned med 0,8 prosentpoeng fra 16,6 prosent til 15,8 prosent.

    Les også:

Til tross for dette har AMD fått forbedret markedsandel i forhold til tredje kvartal i fjor. Da hadde selskapet en markedsandel på 12,4 prosent, mens Intel hadde en markedsandel på 85,9 prosent.

Ifølge Mercury Research skyldes Intels forbedrete markedsandel i forhold til andre kvartal i år delvis leveranser av prosessorer for bærbare systemer. Mobile prosessorer utgjør en stadig større andel av det totale x86-prosessormarkedet og var i tredje kvartal høyere enn noensinne med 19 prosent. Dette er en framgang på ett prosentpoeng siden andre kvartal.

Tallene omfatter ikke prosessorene Microsoft benytter i Xbox-maskinene. Hadde disse vært med, hadde ville Intels markedsandel i tredjekvartal vært 83,4 prosent og 82,5 prosent i andre kvartal, mens de samme tallene for AMDs markedsandel ville vært henholdsvis 15,0 og 15,7 prosent.

Som digi.no skrev tidligere i dag, har Microsoft annonsert at selskapet vil velge IBM som leverandør av prosessor til neste generasjon av Xbox, i stedet for Intel.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.