RESULTATERFINANS

Intel til himmels - på aksjer

Den amerikanske brikkegiganten Intel fikk knallresultater i andre kvartal. Resultatet økte med 79 prosent mens omsetningen gikk opp 23 prosent. Men forvirringen til resultatet var stor…

Sigvald Sveinbjørnsson
19. juli 2000 - 09:59

Den kjente brikkeprodusenten Intel Corporation fikk et strålende andrekvartal. Det viser tallene som ble sluppet i natt.

Resultatet kom på 3,14 milliarder dollar, 28,7 milliarder norske kroner. Dette er en markant økning fra samme periode i fjor, da selskapet fikk et resultat på 1,75 milliarder dollar, 16 milliarder norske kroner.

Denne enorme veksten følges ikke opp av omsetningen, som steg omtrent 23 prosent. I andre kvartal omsatte nemlig selskapet for 8,3 milliarder dollar, 76 milliarder norske kroner. Samme periode i fjor var tilsvarende omsetning på 6,75 milliarder dollar, eller 62 milliarder norske kroner.

Grunnen til at Intel økte kraftig på inntjening var at selskapet har realisert en stor del aksjer samt andre investeringer. Wall Street Journal melder om stor forvirrelse blant økonomer og analytikere om hvordan tallene fra datakonsernet skulle tydes. Men uansett, selskapet har hatt en god vekst, og er meget fornøyd med det. Intel mener også at denne veksten ikke vil minske eller flate ut, men i stedet gå en vei: Rett opp!

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.