Intel tilbakekaller Pentium III

Intel har gått på en ny tabbe. Nå må alle som har kjøpt maskiner med Intels flaggskip, Pentium III 1,13 Ghz, bytte prosessor.

En stadig mer aggressiv konkurrent presser Intel til å kjøre fortere enn de åpenbart burde gjøre. For andre gang på rad, må Intel innrømme at de har problemer med produksjonen av Intel Pentium III-brikker.

Nylig måtte selskapet innrømme at de ikke klarte å produsere nok av server-versjon av Pentium III. Kunder må derfor kjøpe 500 MHz-versjonen i stedet for 733 Mhz-versjonen. Dette rammer både Intel, server-leverandører og kunder.
Les om alle Intels problemer:
Intel slaktes for prosessorlansering
IBM: - Feilen ligger i P-III Xeon
Lang ventetid på Intel-servere
Men det er enda mer pinlig å måtte tilbakekalle prosessorer du allerede har sendt ut til kunder. I et forsøk på å holde seg foran AMD, har Intel lansert Pentium III 1,13 Ghz. Men nå sier Intel at brikken innholder en feil som kan få maskinene til å havarere under spesielle forhold. Brikken skal rett og slett inneholde en feil i kretsbanene.


Intel har oppdaget feilen under en test med Linux, skriver amerikanske medier. Intel forteller at de ikke har mottatt noen kundeklager.

PC-kongen har derfor måtte gå til det pinlige skritt å måtte fortelle sine kunder, PC-produsentene, at de tilbakekalle alle maskiner de har solgt med prosessoren. Prosessoren ble introdusert for en måned siden og det er bare solgt et mindre antall maskiner så langt.

Intel vil ikke fortelle hvor mange det dreier seg om eller når kundene kan få nye brikker. Det haster, for AMD har nå lansert sin Athlon 1,1 Ghz-brikke.
I tillegg til de to problemene med Pentium III, måtte selskapet tilbakekalle minne-komponenter til en verdi av to milliarder kroner i mai.

Tidligere på 90-tallet måtte Intel tilbakekalle et stort antall Pentium-prosessorer som rett og slett regnet visse regnestykker feil.

Til toppen