RESULTATERFINANS

Intel tjener mer i fallende marked

Til tross for usikkerhet i bransjen og fallende snittpriser, har Intel klart kunststykket å øke sin fortjeneste med 57 prosent. Samtidig har Intel kapret tilbake markedsandeler fra AMD som sliter med produksjonsproblemer.

Einar Ryvarden
14. apr. 1999 - 11:55

Til tross for sterkere konkurranse og sterkt fallende snittpriser på pcer, la Intel i går frem svært hyggelige tall. Selskapet kan slå seg på brystet med en inntektsvekst på hele 57 prosent fra første kvartal i fjor til de tre første månedene i år.

Selskapet solgte prosessorer og andre produkter for 54,6 milliarder kroner og satt igjen med utrolige 15,4 milliarder kroner. Dette var bedre enn hva det amerikanske finansmarkedet trodde. Resultatet står i sterk kontrast til Compaqs advarsel på mandag om sviktende salg i første kvartal tidligere.

Førstekvartals-tallene viser at Intel har klart å stjele tilbake noe av det salget de i fjor tapte til konkurrenten AMD, som nå er i dype økonomiske problemer, blant annet på grunnen av produksjonsfeil. I følge tall fra Mercury Research hadde Intel en markedsandel i første kvartal i fjor på 86,2 prosent, noe som i løpet av året falt til 76 prosent på grunnen av AMD. Men nå er Intel oppe igjen på 82 prosent, skriver avisen Wall Street Journal.

Fremgangen mot AMD skyldes ingen trylleformel, men at Intel har klart å redusere sine produksjonsforbedringer. Dermed har de kunnet gjennomføre tøffe priskutt, senest i går, noe som gir AMD store problemer.

Det hersker stor usikkerhet i databransjen om resten av året fordi mange kunder vurderer å bremse it-innkjøpene for å sikre seg mot år 2000-problemer. Likevel er Intel optimistiske. Selv om PC-selskapene opplever pris og profittpress, trenger ikke Intel å gjøre det, sier en amerikansk analytiker som er lettet etter at Intel slapp sine hyggelige tall.

Intel sier nå at de regner med å opprettholde sine marginer utover året, men i likhet med resten av databransjen er selskapet usikre på utviklingen utover høsten.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra