BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intel trekker ut streaming-pluggen

Den rosenrøde multimedia-fremtiden kom slett ikke så fort som mange hadde tenkt seg, og Intel har slett ikke tid til å vente: Nå legger mikroprosessorgiganten ned sin Internet Media Services-divisjon.

15. feb. 2001 - 06:06
Intel CorporationInternet Media Services

Verdens største mikroprosessorprodusent ønsker imidlertid å gjøre bedriftsslaktingen så lite blodig som mulig. Ingen ansatte skal sies opp, - i stedet vil de bli tilbudt andre stillinger i Intel-systemet - mens kundene blir løftet over til andre nettjenesteleverandører, skriver InternetNews.com.

Intel begrunner nedleggelsen av multimedia-satsingen med at det vil ta altfor lang tid før divisjonen vil kunne gå med overskudd, den generelle økonomiske nedgangen spiller også en rolle, samt at det etter Intels syn allerede er for mange innholdsleverandører som satser innenfor streaming media-området.

Talskvinne Erica Fields understreker overfor InternetNews.com at Intel fremdeles har tro på fremtiden for lyd- og videostrøm-teknologier på Internett, men legger til at "now is just not the right time". Intel vil følgelig videreføre det teknologiske samarbeidet som er inngått med en rekke partnere, eksempelvis RealNetworks Inc, der Intel bidrar med streaming-programvarekomponenter til medieavspillere som RealVideo og RealSystem 8.

Men i Trondheim vil Intel mer enn gjerne satse pengene sine.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.