Intel tror markedet snur snart

Mange trodde Intel, ett av de viktigste lokomotivene i IT-bransjen, skulle servere dårlige nyheter i går, men Craig Barrett smiler.

De store IT-selskapene har begynt å dele seg i to leirer - en som mener markedet fremdeles faller, og en som mener markedet har stabilistert seg og ser lysere tider fremover. Mektige Intel meldte seg i går inn i sistnevnte klubb sammen med Cisco og Microsoft. I andre leiren er blant annet Sun Microsystems Inc og Motorola , som i går la frem et nytt resultatvarsel og stupte 15 prosent på børsen.

De fleste analytikere var redd for et resultatvarsel fra Intel i går, men selskapet opprettholder sine tidligere resultat-spådommer fra i sommer på et sted midt i mellom 6,2 og 6,8 milliarder i resultat.

Intel har delvis klart å opprettholde salget gjennom aggressive priskutt og et høyere lanseringstempo av raskere brikker.

I handel etter børstid i USA i natt steg Intel-aksjen 5 prosent til 26,75 dollar. Sammen med Justisdepartementet tilbaketog i rettssaken mot Microsoft ligger det derfor trolig an til en hyggelig dag for IT-aksjene.

Til toppen