RESULTATERFINANS

Intel trøster børsen med gode tall

Dårligere enn ventet men bedre enn fryktet, sier analytikerne. Det samme gjelder utsiktene.

15. okt. 2008 - 08:32

Kvartalstallene til prosessorleverandøren Intel antas å gjenspeile helsetilstanden til hele IT-bransjen. Det var derfor knyttet stor spenning til kunngjøringen av tallene for tredje kvartal i går kveld.

Sammenliknet med samme kvartal i fjor økte omsetningen med 1 prosent til 10,22 milliarder dollar. Resultatet økte med 12 prosent til 2,01 milliarder dollar.

Analytikernes forventning var en omsetning på 10,26 milliarder dollar, men resultatet de hadde tippet var noe lavere enn det Intel faktisk leverte. Med krisestemningen de siste dagene, fryktet mange at Intel ville overraske negativt. Derfor trakk de heller et lettelsens sukk.

Intel-sjef Paul Otellini sa det var svært vanskelig å anslå hvor nøkkeltallene vil havne i fjerde kvartal, gitt den usikre økonomiske situasjonen. Derfor oppga han et usedvanlig bredt intervall for den forventede omsetningen i fjerde kvartal: 10,1 milliarder dollar til 10,9 milliarder dollar.

Midtpunktet i dette intervallet svarer til tre prosent vekst fra i fjor. Det er igjen mindre enn hva analytikerne hadde notert – 10,8 milliarder dollar – men godt over det de verste pessimistene fryktet.

Denne lettelsen smittet over på aksjekursen: I handelen etter at tallene ble kjent økte kursen fra 15,93 dollar til 16,64 dollar, nærmere 4,5 prosent. Aksjen startet børsdagen på 16,94 dollar.

Intel sier de opplever svak vekst innen serverprosessorer, og sterk vekst innen prosessorer beregnet på rimelige pc-er. Den nye Atom-prosessoren, beregnet på de billigste bærbare, omsatte for 200 millioner dollar i tredje kvartal. Gjennomsnittsprisen på solgte prosessorer var lavere enn i andre kvartal.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.