Intel tyveri-sikrer bærbare PC-er

Intel har utviklet en ny arkitektur som skal gjøre stjålne bærbare PC-er ubrukelige for andre enn eieren.

Intel har utviklet en ny arkitektur som skal gjøre stjålne bærbare PC-er ubrukelige for andre enn eieren.

Tap av bærbare PC-er er for mange et stort problem. Enten PC-ene blir aktivt stjålet eller om gjenglemte maskiner ikke blir returnert til sin rettmessige eier, så inneholder de ofte informasjon som eieren ikke ønsker skal komme på avveie. Én måte å unngå dette på er å kryptere de aktuelle filene, men dette krever at brukeren må huske enda et passord.

Intel annonserte mandag IPAA (Intel Protected Access Architecture), en arkitektur som vil integrere programvare- og maskinvarekomponenter inn i bærbare PC-er for å sørge for et nytt nivå med sikkerhet.

I praksis vil IPAA fungere slik at når brukeren skrur på PC-en, vil vedkommende måtte identifisere seg ved å bruke en fingeravtrykkleser eller annen biometrisk enhet, en USB-nøkkel, et smartkort eller andre autentiseringsenheter. I tillegg kan et passord eller en PIN-kode kreves.

Så snart brukeren er blitt autentisert, vil den passordbeskyttede harddisken automatisk låses opp og datamaskinen vil starte opp. Det vil ikke hjelpe å bytte harddisken eller å sette den inn i en annen maskin, nøkkelen for å låse opp harddisken lagres på et beskyttet sted i selve datamaskin og ikke i harddisken alene.

Intel samarbeider med produsenter av bærbare PC-er, BIOS-produsenter og produsenter av sikkerhetsenheter for å utvikle systemet, som også støtter fjernaksess fra nettverksadministratorer.

Intel forventer at bærbare PC-er utstyrt med den nye arkitekturen vil kunne leveres i begynnelsen av 2001.

Til toppen