BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intel utsetter åpning av ny fabrikk

Intel annonserte fredag at åpningen av en ny brikke-fabrikk i Texas er utsatt med ett år. Selskapet skylder på lav etterspørsel.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. okt. 1997 - 18:19

Denne annonseringen kommer bare ti dager etter at Intel, verdens største produsent av integrerte kretser, rapporterte et skuffende lavt resultat for tredje kavartal. Dette skyldtes nedgang i etterspørselen etter de raskeste prosessorene.

Fabrikken, som ifølge MSNBC i alt skulle koste 1,3 milliarder dollar, var ment å begynne produksjonen av databrikker i tredje kvartal 1999. Nå vil den først bli operativ i slutten av år 2000.

Intel fortalte at selskapet hadde forventet å ansette omlag 1.000 personer ved fabrikken, som skal legges i North Fort Worth i Texas. Fabrikken er konstruert for å lage den neste generasjonen av etterfølgere til Intels Pentium-familie.

Intels talsmann, Howard High, opplyser at avgjørelsen er tatt på grunn av en svekket etterspørsel etter "flash"-minnebrikker, også kalt lynhukommelse, som kan lagre minne selv når strømmen er skrudd av. De brukes i høy-ytelses datamaskiner, digitale kameraer og moblitelefoner.

Intel hadde planlagt å lage logiske minnebrikker ved farbrikken i Fort Worth, og bruke selskapets fabrikk i Israel til å produsere flash-brikker. Men på grunn av den den reduserte etterspørselen etter flash-brikker, vil den israelske fabrikken nå brukes til å lage logiske minnebrikker som opprinnelig var planlagt produsert i Fort Worth.

Logiske brikker forsyner operativsystemet i de fleste personlige datamaskiner.

Intel opplyser at deres forpliktelse til Fort Worth-fabrikken ikke har endret seg, og at byggingen vil fortsette som planlagt. Selskapet sier samtidig at fabrikken kan bli brukt til å produsere de nyeste og minste utgavene av selskapets mikroprosessorbrikker.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.