Intel utsetter åpning av ny fabrikk

Intel annonserte fredag at åpningen av en ny brikke-fabrikk i Texas er utsatt med ett år. Selskapet skylder på lav etterspørsel.

Intel annonserte fredag at åpningen av en ny brikke-fabrikk i Texas er utsatt med ett år. Selskapet skylder på lav etterspørsel.

Denne annonseringen kommer bare ti dager etter at Intel, verdens største produsent av integrerte kretser, rapporterte et skuffende lavt resultat for tredje kavartal. Dette skyldtes nedgang i etterspørselen etter de raskeste prosessorene.

Fabrikken, som ifølge MSNBC i alt skulle koste 1,3 milliarder dollar, var ment å begynne produksjonen av databrikker i tredje kvartal 1999. Nå vil den først bli operativ i slutten av år 2000.

Intel fortalte at selskapet hadde forventet å ansette omlag 1.000 personer ved fabrikken, som skal legges i North Fort Worth i Texas. Fabrikken er konstruert for å lage den neste generasjonen av etterfølgere til Intels Pentium-familie.

Intels talsmann, Howard High, opplyser at avgjørelsen er tatt på grunn av en svekket etterspørsel etter "flash"-minnebrikker, også kalt lynhukommelse, som kan lagre minne selv når strømmen er skrudd av. De brukes i høy-ytelses datamaskiner, digitale kameraer og moblitelefoner.

Intel hadde planlagt å lage logiske minnebrikker ved farbrikken i Fort Worth, og bruke selskapets fabrikk i Israel til å produsere flash-brikker. Men på grunn av den den reduserte etterspørselen etter flash-brikker, vil den israelske fabrikken nå brukes til å lage logiske minnebrikker som opprinnelig var planlagt produsert i Fort Worth.

Logiske brikker forsyner operativsystemet i de fleste personlige datamaskiner.

Intel opplyser at deres forpliktelse til Fort Worth-fabrikken ikke har endret seg, og at byggingen vil fortsette som planlagt. Selskapet sier samtidig at fabrikken kan bli brukt til å produsere de nyeste og minste utgavene av selskapets mikroprosessorbrikker.

Til toppen