FORBRUKERTEKNOLOGI

Intel utvikler Linux-drivere for bærbare

Intel har publisert testdrivere som skal gi Linux støtte for WLAN-løsningen i Centrino-baserte bærbare.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. mars 2004 - 09:11

Intel har i en periode gitt løfter om å komme med Linux-drivere for den trådløse nettverksløsningen i Centrino-baserte PC-er. Intel har hatt et ønske om å utgi driverne som åpen kildekode under General Public License (GPL), men samtidig har selskapet nølt fordi en slik løsning ville avsløre detaljer om Centrino-teknologien som selskapet ønsker å holde hemmelige.

Selskapet har nå lansert en mellomløsning, noe som betyr at selve driveren er utgitt under GPL, men hvor en liten del av driverkoden er flyttet over i en ny firmware-oppdatering. Denne er utgitt med lukket kildekode.

For å kunne ta i bruk driveren til Intel PRO/Wireless 2100-adapter, må altså brukerne først oppdatere firmwaren i selve nettverksadapteren.

Driveren er fortsatt under testing, men skal ifølge enkelte brukere fungere greit. Den kan brukes sammen med nyere utgaver av både 2.4- og 2.6-kjernen.

Endel funksjonalitet som støttes av Windows, støttes foreløpig ikke av Linux-driveren. Dette inkluderer WEP-kryptering (Wired Equivalency Privacy), ad-hoc-nettverk mellom to datamaskiner og noe strømsparingsfunksjonalitet.

- Vi planlegger å legge til all den trådløse nøkkelfunksjonaliteten i løpet av de neste månedene, eller raskere med hjelp fra andre i miljøet, sier James Ketrenos, utvikler hos Intel, til News.com. Det planlegges også støtte for Intels nye, trådløse nettverksadapter for Centrino, som skal støtte både 802.11b og 802.11g. PRO/Wireless 2100 er en ren 802.11b-adapter.

Intel PRO/Wireless 2100 Driver for Linux-prosjektet er tilgjengelig på denne siden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.