Intel velger Scala

Scala har virkelig skutt gullfuglen under årets Cebit-messe. Selskapets nye produkt, MM200, har vakt så stor interesse at selv Intel har valgt å bruke multimediaverktøyet i sin markedsføring av de nye MMX-prosessorene.

Scala har virkelig skutt gullfuglen under årets Cebit-messe. Selskapets nye produkt, MM200, har vakt så stor interesse at selv Intel har valgt å bruke multimediaverktøyet i sin markedsføring av de nye MMX-prosessorene.

Scala har fått uventet hjelp i markedsføringen av sitt nye multimediaprodukt under årets Cebit-messe. Gjennom lobbyvirksomhet blant messens deltakere har de fått blant annet Intel til å bruke MM200, som produktet er kalt, i demonstrasjonene av sine nye MMX-prosessorer.

- Vi har lagt inn en delvis støtte for MMX, og full støtte for DirectX. Dette har vekket interesse hos et stort antall prosessoer og maskinleverandører, sier pressetalsmann for Scala, Dag Danielsen, til digi:data. Danielsen forteller at Intels interesse har fått ringvirkninger over store deler av messeområdet.

- Intel har i tillegg anbefalt sine OEM-kunder å bruke verktøyet i sine demonstrasjoner. Resultatet er en formidabel gratisreklame for vårt produkt, sier Danielsen som forklarer at blant annet Acer, Compac, Fujittsu, HP, Mitsubishi, Olivetti og Digital nå bruker MM200 som demo på sine Maskiner.

- Vi har hatt en formidabel interesse for produktet, sier Danielsen som ikke vil gå ut med noen tallfestede spådommer om MM200 sin fremtid.

-Vi ønsker bare å selge så mye som mulig, sier Danielsen. Han forteller at MM100, som ble introdusert for et års tid siden, ble solgt i 35.000 eksemplarer i 1996.

- Dette skal vi ihvertfall slå, sier Danielsen.

Scala har totalt 110 ansatte, hvorav 30 i Norge. Mesteparten av utviklingen foregår i Norge, mens det resterende foregår i USA og Nederland. Selskapet regner fortsatt med å selge MM100 en stund, men regner med at MM200 etter hvert vil ta helt over.

- Salget av MM100 begynte ikke å ta av før høsten 96, og vi regner med å fortsatt kunne dra fortjeneste av dette produktet, sier Danielsen som forklarer at MM100 nå selges for rundt 600 kroner.

- Den nye MM200 har vi imidlertid lagt litt høyere i pris. Programpakken selges for rundt 2.000 kroner, avslutter Danielsen.

Til toppen