Intel-verktøy for å lage flertrådete programmer

Intel slipper et nytt verktøy for å lage programmer som kan kjøre flere samtidige tråder.

Moderne prosessorer, spesielt dem med to eller flere kjerner, har evnen til å kjøre flere samtidige tråder. Dersom enkeltapplikasjoner skal dra nytte av denne egenskapen, må koden legges til rette.

For å forenkle arbeide med å tilpasse en applikasjon slik at den kan fordele sitt arbeid på flere tråder, vil Intel i dag kunngjøre et nytt produkt, Intel Threading Building Blocks, skriver News.com.

Ifølge opplysninger på Intels nettsted, har dette produktet vært tilgjengelig for betatesting fra mars til juni i år. Det dreier seg om et malbasert runtime-bibliotek i C++ som forenkler arbeidet med å lage flertrådete applikasjoner, og effektivisere eksisterende programmer ved å fordele oppgaver på flere samtidige tråder.

Produktet støtter Windows, Linux og Mac OS, og kompilatorer fra Intel, Microsoft og GNU. Det kan brukes på 32 og 64 biters programmer, og på prosessorarkitekturene IA32, EM64T og Itanium.

Intels markedssjef for utviklingsprodukter, James Reinders, sier til News.com at svært få applikasjoner er i dag tilrettelagt for flere samtidig tråder. Brukerne opplever følgelig at krevende oppdager tar lenger tid enn nødvendig, spesielt innen multimedia. Et unntak er Adobes videoredigeringsprogram Premier 2.0.

Reinders sier at det i seg selv ikke er vanskelig å skrive med tanke på flere tråder. Det krever at utviklerne tenker i form av tråder, og at de får hjelp fra verktøyene, mener han.

Til toppen