Intel vil arbeide med RFID likevel

I oktober sa Intel at de ville holde seg langt unna billige RFID-brikker.

I går kunngjorde Intel at de er med i en gruppe kalt EPC Product Retail Users Group of Europe, som ellers består av detaljistkjedene Carrefour, Tesco og Metro Group. EPC (Electronic Product Code) er den 96 biters tallkoden som gjør hver RFID-brikke (Radio Frequency Identification) unik (det gir 7,9 ganger 10 opphøyet i 28 forskjellige brikker).

Intels rolle i gruppen skal være å hjelpe detaljistkjedene til å implementere maskinvare for å lese RFID-brikkene som skal innfelles i alle slags produkter, dels som supplement, dels som erstatning for dagens strekkoder. I motsetning til strekkoder, kan RFID brukes til å spore hvert enkelt eksemplar av en vare.

Det er ennå uklart hvorvidt Intel vil satse på å produsere selve RFID-brikkene. Produksjonen koster i dag et par-tre norske kroner per brikke, og ventes å komme ned i rundt 30 øre når volumproduksjonen kommer i gang for alvor.

Blant selskaper som leverer eller arbeider med infrastruktur for å håndtere RFID er IBM, Sun og SAP. IDC mener RFID vil bli et 1,3 milliarder dollars marked i 2008.

Les mer om:
;