UTVIKLING

Intel vil ha flere mobile Linux-dingser

Intel ønsker fortgang i utviklingen av Linux for selskapets kommende, mobile Internett-enheter.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
18. juli 2007 - 09:56

Intel åpnet denne uken et nytt prosjekt som har som mål å øke tempoet i utviklingen av Linux-løsninger for en produktkategori selskapet kaller MIT, Mobile Internet Device. Dette er håndholdte surfemaskiner, som tilsynelatende har en hel del felles med enheter som Nokias Linux-baserte N800.

    Les også:

Mobile & Internet Linux Project konsoliderer et antall nye og eksisterende Intel-prosjekter som tar sikte på å forbedre Linux-kjernen og komponenter for blant annet brukergrensesnitt, strømstyring, trådløst nettverk, multimedia, nettleser og lynmeldinger.

Dirk Hohndel, Intels ledende Linux- og åpen kildekode-teknolog, sier til News.com at det vil bli avsatt et tosifret antall utviklere som vil jobbe med prosjektene, men at selskapet også håper på hjelp utenfra. Foreløpig har Ubuntu-selskapet Canonical og kinesiske Red Flag Linux forpliktet seg til å bidra.

Et av de viktigste områdene for det nye prosjektet vil være å forbedre utviklingsverktøyene. De fleste utvikere lager programvare på vanlige PC-er, før de overføres til de mindre enhetene for videre testing.

- Et av de største problemene er å flytte programvarestakken over på disse enhetene. Vi mener dette er et stort skritt videre for å gjøre det enklere å utvikle (til slike enheter), sier Hohndel,

Intel vil gjennom det nye prosjektet tilby kildekode og tjenester, blant annet e-postlister, men skal ikke sette sammen en egen Linux-distribusjon.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.