BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intel vil kjøre fire kjerners Xeon i 3 GHz

Intel har oppdatert kartet for utviklingen av Xeon-prosessorer de nærmeste årene.

1. mars 2007 - 16:30

Ifølge Information Week har Intel kunngjort flere viktige nyheter på serversiden, og varslet om en del kommende forbedringer.

En av de mest interessante nyhetene er at den nylig kunngjorde Xeon 5300, en familie med firekjernede prosessorer også kjent under kodenavnet Clovertown, skal få en klokkefrekvens på 3,0 GHz. Hittil har 2,66 GHz vært toppfarten for 5300-prosessoren. Hevingen av klokkefrekvensen skal etterkomme krav fra kunder, heter det.

Det varsles også, til annet halvår, et brikkesett med en buss på 1600 MHz. Brikkesettet er beregnet på arbeidsstasjoner og på servere som skal sette i klynger for tunge beregningsoppgaver. Det nye brikkesettet hever toppfarten på Intels busser fra 1333 MHz. Igjen skal økningen komme etter press fra kunder.

I tredje kvartal vil tokjernede Xeon-prosessorer i 7000-serien få den nye mikroarkitekturen Core, som skal være mer energieffektiv enn dagens NetBurst-arkitektur.

Innen årsskiftet skal nye brikkesett kunne håndtere virtualisering for rettet I/O. Det åpner for mer effektiv bruk av en servers samlede ytelse når den fordeles på flere virtuelle maskiner.

Innen utgangen av mars kommer en lavspent variant av Xeon 5300, som nøyer seg med 50 watt.

Intel satser stort på å bygge opp produksjonskapasitet for 45 nanometers prosessorer.

    Les også:

Den første 45 nanometers Xeon, med kodenavn Penryn, loves i løpet av fjerde kvartal i år. Penryn-prosessorene vil etter hvert omfatte tokjernede og firekjernede varianter, beregnet på alt fra bærbare og stasjonære PC-er til servere.

Penryn-prosessorene vil få en ny mikroarkitektur, døpt Nehalem.

Intel sier at mikroarkitekturen også vil oppgraderes ved neste generasjonsskifte i halvlederproduksjon, til 32 nanometer. Kodenavnet for de første 32 nanometers prosessorene er Westmere, med mikroarkitekturen Gesher.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.