Intel vil koble sammen TV'n, stereo'n og PC'n

Få har borret hull og strukket kabler mellom fjernsynsapparatet, stereoanlegget og PC-en. Nå planlegger Intel en serie trådløse bokser.

Stadig mer innhold kommer over Internett og inn på PC-en. PC-en har også DVD-spiller og spill med god lyd. Men film og musikk blir best på stereoanlegget og TV-en. Dessverre står disse komponentene ofte i et annet rom og det er en jobb å strekke kabler.

Idéen om trådløse systemer er ikke ny, men dagens produkter er dyre. Dessuten må du styre avspillingen fra PC-en - det er bare en ren signaloverføring.

Intel planlegger derfor en ny generasjon mer intelligente trådløse adaptere for å koble boksene sammen. Adapterne vil bruke WLAN-teknologi til å overføre signaler mellom de forskjellige enhetene. De vil også vise en oversikt over hva som ligger på PC-en og la deg velge fra TV-en eller stereoanlegget.

Intel har nå bygget en referansedesign basert på selskapets strømgjerrige Xscale-prosessor og Linux. Designen deles ut som et forslag til produsenter som vil lage adaptere, skriver Cnet.

Dell, Gateway og Legend viste denne uken frem prototyper på de nye adapterne.

Intel antyder en pris per adapter på mellom 800 og 1600 kroner. Boksene kommer trolig i salg til jul neste år.

Til toppen