MASKINVARE

Intel vil la deg oppdatere BIOS/UEFI uten omstart

Vil redusere kort, men kritisk nedetid.

Du må fremdeles slå av maskinen hvis du skal fysisk bytte ut prosessoren, men UEFI/BIOS kan du snart oppdatere uten omstart etterpå.
Du må fremdeles slå av maskinen hvis du skal fysisk bytte ut prosessoren, men UEFI/BIOS kan du snart oppdatere uten omstart etterpå. Foto: Intel
25. sep. 2021 - 14:00

Snart trenger du ikke lenger å restarte maskinen etter en BIOS/UEFI-oppdatering, melder Photonix.

«Intel Seamless Update» er en funksjon som Intel har jobbet med en stund, og nylig sendte selskapet inn innspill til kodeendringer i Linux-kjernen som skal til for å få dette til å fungere.

En lansering for Windows ligger med andre ord litt lenger frem i tid, men funksjonen vil sannsynligvis komme også der.

Minst mulig nedetid

Å oppdatere BIOS eller UEFI på hovedkortet gjennom operativsystemet har vært en vanlig funksjon i mange år allerede, selv om implementeringen ennå kan sies å være litt uferdig for mange hovedkortprodusenter. Uansett har det vært nødvendig med en restart av systemet for å aktivere oppdateringene, og det kan ta noen minutter.

Mange nettsteder var nede tirsdag.
Les også

Mange store nettsteder var utilgjengelige

Det er nettopp denne korte nedetiden Intel nå vil til livs.

Selv om den er kort, er det nemlig nedetid som kan bli dyr. Datasentre og andre storkunder tjener nemlig godt på å ha så lite nedetid som mulig, og et system som gir nesten 100 prosent oppetid, vil være et krav for mange kunder og et stort konkurransefortrinn for tilbydere.

Det er uvisst om AMD jobber med en lignende funksjon, men så tett som Intel og AMD følger hverandres utvikling, synes det naturlig å anta at også de planlegger noe lignende – i det minste for sine Epyc-baserte systemer.

Vaksinasjonssenter på Rud i Bærum. Illustrasjonsfoto.
Les også

Problemer med IT-systemene for vaksinesentre over hele landet

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.