BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intel vil lansere 4500 nye brikker i år

Den halvårlige analytikerkonferansen til Intel var preget av optimistiske anslag over teknologi, omsetning, og 4500 nye brikker i år.

26. apr. 2002 - 11:31
Craig R. Barrett

Les også:


Kanskje det viktigste tegnet på at Intel tar sin optimisme alvorlig, er åpningen av den såkalte Fab 24 i Leixlip i Irland en gang i 2004. Dette produksjonsanlegget til to milliarder dollar står i dag bare delvis ferdig. Byggingen ble startet i juni 2000, men ble avbrudt på grunn av dårlige tider.

Ifølge Barrett skal den åpnes i 2004, og sysselsette 1000 mennesker i produksjonen av 90 nanometers brikker på 300 millimeters skiver, først og fremst prosessorer, eventuelt også kommunikasjonsbrikker. I dag har Intel 3150 ansatte i Leixlip.

Ellers opplyste Barrett og andre Intel-topper om følgende:

  • Annen generasjons Itanium, hittil kjent som McKinley, nå offisielt døpt Itanium 2, kommer i løpet av annet halvår, og debuterer over sommeren i en 1 GHz-variant.
  • En lavenergi prosessor, Banias, med integrert 802.11 trådløst lokalnett og 25 prosent lavere strømforbruk, kommer i første kvartal 2003.
  • Pentium 4 for stasjonære PC-er vil nå 2,53 GHz og få en 533 MHz intern buss i inneværende kvartal. Klokkefrekvensen økes til 3 GHz i fjerde kvartal.
  • Pentium 4 for bærbare PC-er skal opp i 2 GHz i løpet av sommeren.
  • Lavprisprosessoren Celeron skal over på P4-arkitekturen ("Netburst") i inneværende kvartal. Innen årsskiftet vil 80 prosent av alle leverte Celeron-prosessorer være av denne nye typen.
  • For hånd-PC-er vil Intel kjøre ut en prøveserie på sin "Wireless Internet on a Chip" slik at leverandørene kan begynne å prøve ut nye design i løpet av annet halvår. Brikkene integrerer prosessor, minne og signalprosessering. Fordelen for leverandørene er lavere utviklingskostnader, mens brukerne får billigere apparater med mindre strømforbruk. I en videreføring av prosjektet, kjent internt som "Radio Free Intel", vil også radiosender- og mottaker integreres. Radiodelen skal automatisk identifisere og kople seg opp til ulike typer trådløse tjenester, fra trådløst lokalnett til UMTS og liknende.
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.