Intel vil samarbeide med OLPC-prosjektet

I stedet for å være en ren konkurrent, vil Intel nå samarbeide med One Laptop per Child-prosjektet.

Intel vil samarbeide med OLPC-prosjektet

Intel og One Laptop per Child (OLPC) kunngjorde før helgen at de to virksomhetenes respektive program for utvikling av PC-er for bruk i u-land heretter skal samarbeide. Ifølge en avtale virksomhetene har inngått, skal det samarbeidet både om teknologiske løsninger og pedagogisk innhold. Samtidig vil Intel bli medlem av styret i OLPC, hvor blant annet konkurrenten AMD sitter fra før, sammen med blant andre Google og Red Hat.

- Intel blir med i OLPC-styret som en verdensleder innen teknologi for å hjelpe til med å nå ut til verdens barn. Samarbeid med Intel betyr at så mange bærbare PC-er som mulig vil komme i hendene på barn, sier Nicholas Negroponte, grunnlegger av OLPC, i en pressemelding.

    Les også:

Ifølge BBC News beskyldte Negroponte Intel for å underminere OLPC-initiativet så sendt som i mai, ved å tilby selskapets egen billige, bærbare PC, Classmate PC, til en pris som var under produksjonsprisen.

Nå har tydelig tonen mellom partene endret seg.

For AMDs del betyr ikke Intels deltakelse så mye til å begynne med. XO-maskinen skal ifølge BBC News stadig være basert på en AMD-prosessorer, og et eventuelt senere skifte vil avgjøres av OLPC alene.

Servere som skal fungere som støttesystemer for PC-ene, skal derimot være basert på Intel-prosessorer.

OLPCs XO-maskiner vil fra starten av koste 176 dollar per stykk, men målet er å kunne selge dem til u-land for 100 dollar per maskin. Intels Classmates koster drøyt 200 dollar per stykk.

Les mer om: