Intel vinner i kampen mot Sun, IBM og HP

Langsomt, men sikkert spiser Intel-baserte servere seg oppover og vil passere en magisk grense i løpet av neste år, forteller Gartner.

Langsomt, men sikkert spiser Intel-baserte servere seg oppover og vil passere en magisk grense i løpet av neste år, forteller Gartner.

Intels servere med enten Windows, Linux eller forskjellige andre Unix-operativsystemer, klarer fremdeles ikke å matche de tunge såkalte RISC-baserte serverne til IBM, Sun, HP og andre leverandører. Men Intel-baserte servere fra PC-leverandører spiser seg jevnt og trutt oppover i størrelse og verdi.

For etter hvert har Intel åpnet for stadig flere prosessorer som samarbeider, og dessuten begynner også nå salget av 64-bits-prosessoren Itanium 2 å røre på seg.

Allerede i løpet av neste år vil derfor de Intel-baserte leverandørene kunne feire en viktig milepæl. Analyseselskapet Gartner tror markedet for Intel-baserte servere vil passere verdien av markedet for RISC-baserte servere.

Gartner tror det vil bli solgt RISC-baserte servere i år for 18,8 milliarder dollar og at det vil falle til 18,1 milliarder dollar i 2003.

Og det er Intel og aktører som Dell som stjeler det meste av kaken. Salget av Intel-servere vil øke til 20 milliarder dollar i 2003, spår Gartner.

Gartner mener at RISC-leverandørene har opprettholdt salget på et kunstig høyt nivå i 2002 ved å kutte prisene sine, men at det nå ikke er mer å kutte i, noe som vil gi et fall til neste år.

Til toppen