Intel viser 3,5 Ghz Pentium

Intel har lovet at Pentium 4 skal kunne strekkes til 10 Ghz en gang i fremtiden. Nå er 3,5 Ghz-versjonen blitt virkelighet.

Intel har lovet at Pentium 4 skal kunne strekkes til 10 Ghz en gang i fremtiden. Nå er 3,5 Ghz-versjonen blitt virkelighet.

I kampen mot sin mindre konkurrent AMD, ser Intel ut til å ha klart å presse opp utviklingstempoet enda et hakk. Kanskje har muligheten til dette ligget der lenge, men det er først det siste året at AMD er blitt en tyngre konkurrent. Intel har dessuten en svært dyp lommebok - selskapet hadde inntil nylig en margin på hele 60 prosent, men er nå ned i rundt 50 prosent.

Intel lanserte på mandag 2 Ghz-versjonen av Pentium 4, og det er langt opp til taket. Selskapet har tidligere fortalt at man tror grensen for Pentium ligger på rundt 10 Ghz.

Men det er likevel en stor overraskelse at Intel allerede nå kan demonstrere en 3,5 Ghz-versjon. Det skjedde under Intel Developer Forum i går. Intel demonstrerte også en ny teknikk de kaller "Hyper-Threading" som gjør at en enkelt prosessor kan arbeide med flere parallelle oppgaver. Dette skal gi en ytelsesøkning på 30 prosent, hevder Intel.

Hyper-Threading skal bygges inn i server-prosessorene Xeon fra neste år, forteller Intel, men selskapet vil ikke røpe når 3,5 Ghz versjon av Pentium kommer i salg.

Til toppen