BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intel viser vannavkjølt 433 Mhz Klamath

Intel demonstrerte nylig to vannavkjølte prototyper på neste generasjons Pentium Pro med klokkefrekvenser på hele 400 og 433 Mhz. Kommersialiserte versjoner uten vannavkjøling kan være på markedet allerede i 1998.

Eirik Flaa
10. feb. 1997 - 14:30

To nye prototyper av Intels forestående Klamath, eller Pentium Pro med MMX, ble vist fredag. Prosessorene ble kjørt på imponerende 400 og 433 Mhz, og en rendering-demonstrasjon foretatt i Photoshop 4.0 viste en kraftig forbedring i ytelse sammenlignet med dagens 200 Mhz utgave. 400 Mhz versjonen som ble brukt i testen gjorde oppgaven på 6,7 sekunder, mens 200 Mhz versjonen brukte 17,5 sekunder.

Klamath teknologien, som blir introdusert til sommeren, vil til å begynne med ikke kjøre på høyere klokkefrekvenser enn 266 Mhz. Årsaken til dette er at Intel for tiden baserer sin produksjon på 0,35 micron teknologi. En så grov prosessorstruktur tillater ikke at man kjører på høyere klokkefrekvenser på grunn av den høye varmeutviklingen. Under demonstrasjonen ble det derfor benyttet et spesielt vannbasert kjølingssystem. Når prosessorene kommersialiseres vil det derimot benyttes 0,25 microns teknologi som gir mindre varmeutvikling.

Intel er vanligvis veldig restriktive på å gå ut med detaljer om ikke-lanserte produkter, men antyder likevel at de nye prosessorene kan være på markedet (uten vannavkjøling) allerede i 1998.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.