Intel viste fram billig student-PC

Intel kommer stadig med nye PC-konsepter. Sist ut en egen bærbar for fattige studenter.

Intel viste fram billig student-PC

Intel kommer stadig med nye PC-konsepter. Sist ut en egen bærbar for fattige studenter.

Intel avduket onsdag en ny, bærbar konsept-PC rettet mot lærere og elever verden over.

Ifølge Associated Press fortalte Intel-sjef Paul Otellini under en pressekonferanse i går at maskinen, som har fått kodenavnet Eduwise, vil koste 400 dollar. Den skal kunne benytte Windows eller Linux som operativsystem. Den har en 7 tommer stor skjerm og skal bare ha ti prosent av energiforbruket til en vanlig, bærbar PC.

- Ingen ønsker å krysse det digitale skillet med gårsdagens teknologi, mener Otellini.

Eduwise er en del av milliardinvestering (i dollar) Intel vil gjennomføre de neste fem årene for å fremme bruken av datamaskiner i skoler, kafeer og andre offentlige steder i utviklingsland. Selv om den er designet av Intel, skal ikke selskapet tilby den. I stedet er det meningen at selskapets PC-byggende partnere skal lage maskinen. Ifølge Otellini kan de første produktene komme i salg i 2007.

    Les også:

Også Microsoft og AMD har annonsert tilsvarende initiativer. Dessuten håper Nicholas Negropontes nonprofit-organisasjon, One Laptop Per Child, å kunne tilby bærbare PC-er til 100 dollar stykket til millioner av barn i Kina, India, Egypt, Brasil, Thailand, Nigeria og Argentina innen begynnelsen av 2007.

Til toppen