ANALYSER

Intel vokser i svakt prosessormarked

Oppnår høyeste markedsandel på fire år.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. sep. 2009 - 08:15

Ny tall fra iSuppli forteller at Intel i andre kvartal i år greide å forsterke sin posisjon som den ledende leverandører av mikroprosessorer (CPU), med en markedandel på 80,6 prosent, målt i omsetning.

Så høy markedsandel har ikke selskapet har på nærmere fire år. I tredje kvartal av 2005 hadde Intel 82,4 prosent av markedet.

Tallet er 1,4 prosentpoeng høyere enn i samme periode i 2008, og 1,5 prosentpoeng høyere enn i første kvartal i år.

- Intel dra nytte av at det globale markedet tok et lite skritt mot gjenopprettelse i det andre kvartalet, hvor de globale leveransene økte med 1 prosent fra første kvartal, sier Matthew Wilkins, en analytiker i iSuppli, i en pressemelding.

- Likevel, med lavere pc-leveranser enn for et år siden, led Intel faktisk av en nedgang i omsetningen av mikroprosessorer for et år siden. Det samme gjorde den viktigste rivalen, AMD, sier Wilkins.

Markedsandel i CPU-markedet i andre kvartal 2009, basert på omsetningstall. Tallene er levert av iSuppli.
Markedsandel i CPU-markedet i andre kvartal 2009, basert på omsetningstall. Tallene er levert av iSuppli.

Intel skal oppleve vekst i alle segmenter av prosessormarkedet, inkludert bærbare, stasjonær og server. Det var kun i markedet for prosessorer til bærbare pc-er at Intel opplevde vekst, 13 prosent, sammenlignet med andre kvartal i fjor. I segmentene for prosessorer til stasjonære pc-er og små servere sank derimot omsetningen, sammenlignet med samme kvartal i fjor.

AMDs andel av omsetningen i prosessormarkedet gikk ned med 0,4 prosentpoeng, sammenlignet med andre kvartal 2008. Den gikk ned med 1,4 prosentpoeng fra første kvartal i år.

- AMD fikk ikke glede av den lille, sekvensielle veksten i pc-salget fordi dets gjennomsnittlige prosessorpriser var lavere enn i første kvartal av 2009, sier Wilkins.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.