BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intel vokser på grafikk

Intel ønsker å kjøpe brikkeprodusenten Chips and Technologies. Dette vil gjøre Intel til en av de største leverandørene av grafikkprosessorer.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. juli 1997 - 15:33

Intel har til nå vært nå ikke gjort seg særlig bemerket på det stadig viktigere markedet for grafiske prosessorer. Chips and Technologies (C&T) er derimot en de dominerende produsentene av grafikkbrikker for bærbare PC-er.

Intel vil med dette oppkjøpet bli en viktig aktør på dette markedet, som ellers inkluderer store produsenter som Cirrus Logic, ATI Technologies, S3 og Trident Microsystems.

Markedet for grafikkbrikker er viktig, fordi tilnærmet alle PC-er benytter seg av denne typen brikker for å kontrollere prosesseringen av bildene brukeren ser på skjermen sin.

Intel og C&T har tidligere i samarbeidet med Real3D om utviklingen av Intels kommende grafikkbrikke for stasjonære PC-er og arbeidsstasjoner, Intel740.

Ifølge CNET, har Intel og Chips and Technologies undertegnet en avtale som i nær fremtid gir Intel rett til å kjøpe alle utenstående aksjer i C&T for 17.50 dollar per aksje.

Ifølge en pressemelding fra Intel, forventes det ikke noen umiddelbare endringer i C&Ts produktutvalg, og C&T vil i overskuelig framtid fortsette å produsere og levere produkter til kunder på samme måte som idag.

C&T hadde i forrige kvartal en omsetning på 37.9 millioner dollar og en netto fortjeneste på 8.7 millioner dollar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.