BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intel Xeon kommer til notebooks

Åpner for mer avanserte, bærbare arbeidsstasjoner.

Intel skal denne høsten lansere den første Xeon-prosessoren beregnet for mobile arbeidsstasjoner.
Intel skal denne høsten lansere den første Xeon-prosessoren beregnet for mobile arbeidsstasjoner. Bilde: Intel, montasje: digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. aug. 2015 - 14:23

Intels Xeon-prosessorfamilie har, i alle fall offisielt, alltid vært beregnet for servere og stasjonære arbeidsstasjoner. Men nå skal bruksområdet utvides.

Les også: Nye superprosessorer fra Intel  

Skylake

I et blogginnlegg i forrige uke opplyser Intel selskapet denne høsten for første gang skal lansere en Xeon-prosessor for bærbare pc-er. Den kommer i flere utgaver og får navnet Intel Xeon Processor E3-1500M v5.

Den kommende prosessorfamilien er basert på den nye Skylake-arkitekturen som skal levere en passende kombinasjon av ytelse og energibruk, samtidig som at mobiliteten opprettholdes.

Dyre og kraftige: Dette er de første Skylake-brikkene 

Funksjonalitet

Intel oppgir foreløpig ikke hvilke selskaper som skal bruke prosessoren i bærbare arbeidsstasjoner*, men opplyser at de vil ha støtte for slik som ECC-minne (Error-Correcting Code), noe som kan hindre korrumpering av data og systemkrasj.

De nye maskinene vil bli levert med blant annet Thunderbolt 3-teknologi og USB-C-støtte, i tillegg til Intels vPro-teknologi for maskinvare-assistert administrasjon, sikkerhet og produktivitet.

Selskapet viser forøvrig til en undersøkelse gjort av IDC som viser at salget av mobile arbeidsstasjoner har vært i kontinuerlig vekst i halvannet år.

* Oppdatert: Det er i alle fall klart at Lenovos kommende ThinkPad P50 vil bli levert med Xeon-prosessor.

For mikroservere: Putter Xeon-system i én brikke 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.