Intelligent vandreklient fra Birdstep

Birdstep har laget en ny vandreklient for PDA-er og PC-er, med automatisk svitsjing mellom nettverk, også under filoverføring.

Birdstep har laget en ny vandreklient for PDA-er og PC-er, med automatisk svitsjing mellom nettverk, også under filoverføring.

Birdstep kunngjør en ny vandreklient, Intelligent Mobile IP Client. Vandreklienten gjør det enkelt og sikkert å forholde seg til alle slags typer nettverkforbindelse fra en bærbar PC, en PDA eller annet mobilt utstyr. Forbindelsene kan være trådløse - trådløst Ethernet (Wi-Fi), Bluetooth, GSM/GPRS og så videre - eller kablede - vanlig Ethernet, DSL og så videre.

Klienten kan styres gjennom å sette preferanser for parametre som hastigheter og pris, slik at den automatisk kan overføre nettforbindelsen fra GPRS til Wi-Fi når den merker at den er i en IP-sone. Den søker seg også automatisk fram til en annen nettforbindelse hvis den pågående forbindelsen blir brutt. Det innebærer at hvis du trekker ut Ethernet-kabelen, svitsjes du automatisk over på GPRS eller en annen trådløs forbindelse.

Det er også lagt inn en automatisk håndtering av virtuelle privatnett (VPN), det vil si sikrede oppkoplinger over en internettforbindelse til interne nettverk. Er du inne på en tjeneste som krever VPN, svitsjes VPN-funksjonen på automatisk når du er i en IP-sone eller kommuniserer over GPRS, for så å slå den av igjen når du er innenfor brannmuren.

Overgangen fra en type nettforbindelse til en annen gir brukeren inntrykk av at forbindelsen er kontinuerlig. Det er bare hastigheten som avslører at noe har skjedd. Overgangen bryter ikke for filoverføringer.

Vandreklienten kan settes opp til automatisk konfigurering fra en sentral server hos enten bedriften eller en operatør.

Til toppen