BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intelligent video for bedrifter

23 Video får «Actions».

Ditte Graa Wulff mener Actions vil øke bedrifters inntjening på video.
Ditte Graa Wulff mener Actions vil øke bedrifters inntjening på video.
5. feb. 2014 - 16:33

Skytjenesten 23 Video, som lar bedrifter forvalte video og publisere video på sine nettsider – «cloudbasert video CMS» – melder om en vesentlig utvidelse, døpt «Actions».

Hensikten er enkel innlegging av lenker i videoer, til nettsider, kommentarer, sosiale feeds, pre- eller post-roll, produktinformasjon, bannerannonser og så videre.

Slike lenker behøver ikke legges inn manuelt i den enkelte videoen. Actions kan brukes sammen med øvrige verktøy fra 23 som blant annet skreddersy bedriftens videospiller.

Det innebærer at man kan stille inn selve videospilleren til dynamisk å hente informasjon fra resten av nettsiden, eller fra produktkatalogen. 23 ser for seg avanserte eksempler der videospillerne kan settes til dynamisk å utløse spesielle typer «Actions», som å hente og legge ut påmeldingsskjema.

Slike hendelser kan utløses av ulike typer data, for eksempel hvor i geografien videoen blir sett, eller fra data forretnings- og kundesystemer.

Gründer og teknologisjef i 23, Stefen Tiedemann Christensen, ser for seg en svært fruktbar kombinasjon av Actions og «business intelligence». Meningsfull interaktivitet kan bygges inn i videosatsingen.

Daglig leder i 23, Ditte Graa Wulff, sier målet med Actions er å tilrettelegge video med tanke på å drive trafikk, engasjement og salg.

– Vi ser en økning av bedrifter som lansere videodrevne kommunikasjonsstrategier. For at dette skal lønne seg, må det handle om mer enn å trykke play og stopp. Det må bli en sammenhengende og naturlig del av alt annet bedriften kommuniserer på nettet for å nå sine mål.

Derfor må det bli vanlig å lenke videoer til annen informasjon, mener Wulff.

– Actions kommer til å føre med seg økt verdi til videoene, blant annet i økt konvertering til ønsket handling.

Blant norske referansekunder er nettbutikken Dingsy.no. De ser for seg «viral spredning» på sosiale medier av produktvideoer med innebyggede kjøpslenker.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.