Intelligente brikker gjør Bluetooth til en lek

Bluetooth-brikker fra israelske BrightCom integrerer prosessorkraft og applikasjon. Utstyr kan gis Bluetooth-funksjonalitet på rekordtid med et minimum av kostnader.

Bluetooth-standarden for trådløs kommunikasjon over korte avstander er svært allsidig. Samtidig er den svært kompleks og krevende, slik at det er vanskelig og kostbart å implementere den, selv om de grunnleggende brikkene er svært rimelige. Utviklere som skal kode Bluetooth-kommuniserende applikasjoner for kameraer, skrivere, skannere, trådløse telefoner, fjernkontroller og annet utstyr, må sette seg inn i en rekke vanskelige detaljer, og kan bruke uker og måneder på å beherske teknologien. Det er mangel på slik ekspertise, og selv ekspertene bruker lang tid på å utvikle applikasjonene. Det israelske selskapet BrightCom Technologies Ltd mener dette forholdet også er en viktig årsak til problemene man i dag erfarer med å få formelt standardiserte Bluetooth-apparatur til å kommunisere med hverandre.

Løsningen, ifølge BrightCom, er å bygge integrerte brikker der Bluetooth-kretser kombineres med 32-biters RISC-prosessor og ulike typer grensesnitt, blant annet USB. I disse brikkene nedfelles programvare - "intelligens" - som både tar seg av alle de krevende detaljene i Bluetooth, og tilrettelegging til spesielle anvendelser. Utviklerne forholder seg utelukkende til et programmeringsgrensesnitt, BrightAPI, som ikke krever detaljkjennskap til Bluetooth-teknologien, og som kan beherskes i løpet av noen få timer.

Meldingen fra BrightCom til utstyrsleverandørene er med andre ord både at det ikke trengs spesiell Bluetooth-ekspertise for å implementere Bluetooth, og at tiden som kreves for å utvide eksisterende utstyr med Bluetooth, kan reduseres til et minimum.


BrightCom har kunngjort de tre første Bluetooth applikasjonsprosessorene i sin IntelliBlue-serie. Disse tar seg av henholdsvis trådløs kopling mellom PC-er, hånd-PC-er og dataperiferiutstyr; trådløs tilgang til lokalnett; og trådløs kopling til hodetelefoner og høyttalere. Brikken for dataperiferiutstyr skal være markedsklar i løpet av svært kort tid, og skal koste under ti dollar per stykk i store antall. De to andre brikkene skal komme i henholdsvis fjerde kvartal og tidlig i 2002.

Til toppen