Intellinet er konkurs

Intellinet slås konkurs. Etter at Intellinet-gründeren Roy E. Pedersen (bilde) trakk seg fra selskapet, har likene falt ut av skapet.

Styreformann Harald Dahl er bare trist, og hovedaksjonær Haflund kan tape 45 millioner kroner.

Intellinet-styret har begjært oppbud av selskapet. Dermed gikk er neste steg skifteretten for ASP-eventyret til Roy Pedersen.

Pedersen ble sparket ut av Intellinet tidligere i år, da det viste seg at selskapets regnskaper ikke holdt vannet. Regnskapene var også grunnlaget for en emisjon som ble utført i regi av Fearnley Fonds og Norse. Nå har investorene tapt pengene.

I etterkant av emisjonen har det blitt varslet søksmål mot ledelsen i Intellinet.

En av taperne i Intellinet-konkursen er Haflunds investeringsdirektør Stephen Kunz. Haflund har en eierandel på ca. 15 prosent i Intellinet. Aksjene var ved utløpet av 1. kvartal 2002 bokført til 30,3 millioner kroner. I tillegg har Hafslund et pantesikret lån til Intellinet på 15 millioner kroner, noe som totalt gir 45 millioner kroner i tap.

Intellinet-oppbudet er det andre innen ASP-sektoren på Oslo Børs det siste året. I fjor ble ASP- og CRM-selskapet Customax slått konkurs.

I tillegg til dette har en rekke andre mindre ASP-aktører måttet gå den tunge veien til skifteretten. Dette er på linje med trendene fra USA og de internasjonale markedene.

Det er en svært nedtrykt styreformann Harald Dahl i Intellinet iMarkedet treffer på telefonen etter at konkursen er en realitet. Han har selv investert rundt syv millioner kroner i Intellinet. Nå sier han at det til slutt ikke var mulig å få på plass en emisjon i selskapet.

- Vi havnet i en negativ spiral. Til slutt var alle vi pratet med bare ute etter kundene våre, sier Dahl til iMarkedet.

Han opplyser videre at han førte samtaler med industrielle investorer, som skulle gå inn sammen med storaksjonærene, for å redde Intellinet. Forhandlingene i natt ble avbrutt da aktørene valgte å ikke gå videre. I tillegg til dette har Intellinet slitt med å få på plass storkontrakten med Proffice. Summen ledet altså frem til en ny ASP-konkurs på Oslo Børs.

Dermed blir det færre aktører som skal slåss om kundene.

Konkurrenten Telecomputing bekrefter overfor iMarkedet at selskapet nå vil jakte på kundene til Intellinet.

(Denne artikkelen er skrevet av Inge Berge, journalist i et av søsterselskapene til digi.no, iMarkedet. Denne finner du også på iMarkedet.no)

Til toppen