Intellinet håper på høsten

Det norske ASP/ISP selskapet Intellinet ser med forventningsfulle øyne på høsten. Så langt har år 2000 vært begredelig, med 70 prosent kursfall og sviktende kapitalmarked. Men til høsten blir alt bedre, mener Intelli-sjefen Gunnar Sæther.

Tidligere i år hadde det norske Internett-selskapet Intellinet store planer om europeisk ekspansjon. Selskapet hadde etablert seg ved oppkjøp i Sverige og Danmark, og var klar for å gå løs på det skikkelige markedet: Europa.
Les mer om planene:
Intellinet kjøper svenske S-Data
Skal tilby telefoni som ASP-tjeneste

Men så ble det ikke. Da angsten tok verdens aksjemarkeder og sendte teknologiaksjene i kjelleren, ble også gråmarkedselskapet Intellinet berørt. Selskapet som tidligere hadde fortalt markedet om sine vyer for ASP løsninger og ISP løsninger, fikk juling av gråmarkedet.

Fra en toppnotering på omkring 100 kroner er aksjen nå nede i fattige 30. Med andre ord ett verdifall på grådige 70 prosent, noe som priser selskapet til omtrent 230 millioner kroner. Men dette stopper ikke Intellinets administrerende direktør Gunnar Sæther.

- Vi har et jevnt tilsig av brukere og kunder, og er veldig fornøyd. Nå skal vi jobbe med organisasjonene i Sverige og Danmark, sier Sæther. Han er fornøyd med alt i selskapet akkurat nå, utenom aksjekursen.

- Omsetningsmessig er vi på rett vei, og markedet er blitt mer modent, sier Sæther til digi.no.

- Vi kommer til å sende inn en søknad om notering ved Oslo Børs den 1. august, og håper på at vi får dispensasjon slik at vi blir notert. Men vi har utfordringer i forhold til eiersitsen i selskapet, sier Sæther til digi.no.

Det er nemlig slik at de ansatte sammen med store institusjonelle investorer eier store deler av selskapet, og noe stort salg i det grå markedet har ikke kommet. Dette kan skape problemer for likviditeten, og dermed prisen til selskapet. - Vi har et problem der. Siden vi har meget store eiere, som ikke vil selge seg ned på dette prisnivået, kan vi få en utfordring, sier Sæther til digi.no.

Sæther opplyser at det bare er cirka 16 prosent av aksjene som er i markedet, noe som fører til null likviditet.

Men trass en lav pris på aksjene har selskapet ingen planer om å stoppe ekspansjonen. Sæther sier at utvidelse videre nedover i Europa vil være avhengig av et nært samarbeid med andre aktører. Dette er ikke et løft som Intellinet er villig til å gjøre alene. - Vi har en del prospekter vi ser gjennom, men per dags dato er disse på diskusjons-nivået. Ikke noe mer, sier Sæther.

Les mer:
Intellinet må kanskje revurdere vekststrategi

Når det gjelder selskapets ekspansjon i Skandinavia ser ikke Sæther bort ifra at Intellinet vil kjøpe opp noen selskaper. - Vi vurderer et par aktører, men igjen, det er på vurderingsplanet. Vi har ikke noen konkrete planer per i dag, sier Sæther.

Uansett. Sæther sier at selskapet vil satse mer og mer på konsulenttjenetser i forbindelse med ASP/ISP tjenestene. Dette for både å skaffe seg bedre oversikt over kundens behov og for å gjøre marginene litt penere.

- Vi har et ganske tungt konsulentmiljø. Det er slik vi kommer til å bygge det opp når vi ekspanderer. Systemene har vi fra før, sier Sæther.

Til toppen