BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intellinet innvier datasentral i Sverige

Intellinets datterselskap i Sverige, Intellinet AB, melder i dag at deres nye datasentral offisielt skal innvies fredag 15. september.

Henrik Anders Skottvoll
14. sep. 2000 - 08:56

Intellinets datterselskap i Sverige, Intellinet AB, melder i dag at deres nye Windows 2000 datasentral offisielt skal innvies fredag 15 september. Intellinet leverer kundespesifikke løsninger basert på application service provider og internet service provider produkter, og ble børsnotert for to dager siden.

- Intellinet kan som Sveriges første og eneste BSP (business service provider) tilby et helhetlig, kostnadseffektivt og sikkert alternativ til drift av IT-løsninger for det svenske bedriftsmarkedet. Intellinet har markedets bredeste tilbud av applikasjoner kjørt på Microsofts nyeste operativsystem, melder selskapet i en pressemelding.

Kostnadsbesparelser målt mot tradisjonell drift- og vedlikehold av egen IT løsning beregnes til 20-50%.

- Våre BSP-tjenester gjør det mulig for en bedrift å fokusere 100% på sitt marked og sin kjernekompetanse, uten å måtte bry seg om den daglige datadriften. Derved kan kunden effektivisere sin virksomhet og oppnå sine forretningmål, sier Gunnar Sæther, administrerende direktør i Intellinet ASA i en pressemelding.

Datasentralen er bygget for opptil 50.000 brukere og er designet for døgnkontinuerlig drift. Cisco og Compaq har vært viktige partnere som leverandører av maskinvare og kommunikasjon, mens Citrix og Microsoft er sentrale partnere på programvaresiden.

Gjennom innvielsen av den svenske sentralen har Intellinet nå lansert to Windows 2000 baserte sentraler, den første i Sandefjord og den andre i Tranås utenfor Jønköping. I nærmeste fremtid vil Intellinets danske datterselskap , Intello, lansere en tilsvarende sentral utenfor København i Danmark. Sentralene skal kobles sammen og man vil kunne tilby et svært høyt sikkerhetsnivå ved at kunder som har behov for det vil kunne kjøre sine applikasjoner på flere sentraler.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.