Intellinet kjøper Informations Qvalitet AB

Intellinet ASA kjøper det svenske IT-selskapet Informations Qvalitet AB. Oppgjøret på omlag 55 millioner kroner skjer i aksjer.

Intellinet ASA kjøper det svenske IT-selskapet Informations Qvalitet AB. Oppgjøret på omlag 55 millioner kroner skjer i aksjer.

Intellinet ASA undertegnet mandag en intensjonsavtale om kjøp av selskapet Informations Qvalitet AB i Sverige. Informations Qvalitet AB ble etablert 1998, har 56 ansatte og har kontorer i Jönköping (Hovedkontor), Malmö, Växjö og Karlskrona. Selskapet er et rendyrket Internett-/kommunikasjon- og konsulentselskap og har utviklet produkter innen e-learnings og e-business, skriver Intellinet i en pressemelding.

Informations Qvalitet AB, som eies av de 23 ansatte, omsatte ifjor for omlag 22 millioner svenske kroner med en resultatgrad før skatt på fem prosent. Selskapet forventer ifølge Intellinet "en betydelig vekst i omsetning og resultat" for inneværende år.

Den endelige kjøpsavtale skal etter planen inngås etter gjennomført juridisk og finansiell "due diligence" av Informations Qvalitet AB.

- Det Svenske markedet er og forblir størst i Skandinavia, derfor er det naturlig at dette også gjenspeiler seg i vår satsning, sier arbeidende styreformann Roy E. Pedersen i Intellinet ASA i pressemeldingen.

Intellinet ASA har med kjøpet av Informations Qvalitet AB en organisasjon på 85 ansatte i Sverige, 70 ansatte i Norge og 26 ansatte i Danmark.

Intellinet ASA gjennomfører kjøpet utelukkende ved å utstede egne aksjer. I henhold til avtalen skal Intellinet betale minimum 1.250.000 og maksimum 1.550.000 aksjer for Informations Qvalitet AB. På kurs 40,- NOK prises oppkjøpet til ca. 55 mill NOK.

Den endelige kjøpesum er suksessbasert som fastsettes etter ett år og er i stor grad basert på salg av ASP-tilknytninger på det svenske markedet.

Til toppen