Intellinet kjøper svenske S-Data

Det norske fjerndrift- og internettselskapet Intellinet kjøper det svenske internettfirmaet S-Data. Nå skal Intellinet ta Europa i rekordfart og noteres på Oslo Børs.

Det norske fjerndrift- og internettselskapet Intellinet kjøper det svenske internettfirmaet S-Data. Nå skal Intellinet ta Europa i rekordfart og noteres på Oslo Børs.

På en presentasjon torsdag offentliggjorde det norske ISP-selskapet Intellinet at selskapet har vært på handletur i Sverige. Intellinet skal nå ta opp konkurransen om datafjernstyringsmarkedet, også kalt ASP.

Det svenske selskapet S-Data ble etablert i 1983, og har lang erfaring fra ISP (tjenestetilbyder på Internett) og driftsrelaterte tjenester. Ifølge Roy E. Pedersen, arbeidene styreformann i Intellinet, blir oppkjøpet av S-Data et godt springbrett for satsingen selskapet skal gjennomføre i Europa i løpet av dette året.

- Vi må smi mens jernet er varmt, derfor skal vi ekspandere hurtig, sier Pedersen. Planene til Intellinet er å ekspandere til Danmark innen kort tid. Innen tredje og fjerde kvartal skal selskapet ekspandere videre ut til BeNeLux-landene og Storbritannia.

- Vi har tilgang til ny teknologi fra Cisco Systems og flere andre leverandører. Dette gjør oss i stand til å tilby ny teknologi før våre konkurrenter, sier administrerende direktør Gunnar Sæther til digi.no.

- Vi er de første i Norge som tar i bruk IP-telefoni. Dette er på teststadiet nå, men i løpet av april skal dette markedsføres som et produkt i tillegg til ASP-tjenester, forteller Sæther.

Sæther innrømmer at vverken Intellinet eller S-Data så langt har mange kunder som kjøper fjerndriftsløsninger (SAP). På analytikerkonferansen i Oslo torsdag opplyste Intellinet at selskapet hadde 11.000 klienter, men innrømmet at de fleste av disse bare brukte Intellinet som ISP-leverandør, ikke som ASP-leverandør.

Han tror det vil bli stor etterspørsel av fjerndrift og andre ASP-tjenester, både i Norge og resten av Europa. Selskapet vil snart gå i allianser med selskaper i blant annet telekomsektoren.

Intellinet skal nå hente inn mellom 150 til 200 millioner kroner i en emisjon for videre ekspansjon, men Sæther utelukker ikke at det kan bli flere og større emisjoner i fremtiden.

Intellinet kjøpte opp S-Data for syv millioner kroner cash, samt oppgjør med 130 000 aksjer med en kurs på 100 kroner. Dette verdsatte selskapet til om lag 20 millioner norske kroner. Det er forventet at S-Data vil omsette for 40 millioner kroner i år 2000, mens Intellinet venter å totalt omsette for vel 120 millioner kroner i år.

Til toppen