Intellinet må kanskje revurdere vekststrategi

ASP-selskapet Intellinet har store planer og europeiske ambisjoner. Selskapet har kjøpt seg inn i Sverige, er på vei inn i Danmark, men planen om å ta Europa må kanskje vente på grunn av IT-fallet.

ASP-selskapet Intellinet har store planer og europeiske ambisjoner. Selskapet har kjøpt seg inn i Sverige, er på vei inn i Danmark, men planen om å ta Europa må kanskje vente på grunn av IT-fallet.

Intellinet har store ambisjoner om å bli en ledene leverandør av fjerndataløsninger. Endel av disse planene er å etablere seg i Sverige og Danmark, sfor å kaste seg inn på det europeiske markedet.
Selskapet har allerede etablert seg i Sverige gjennom oppkjøp, og er visstnok i godt igang med ekspansjon til Danmark.

Så kom korreksjonen på IT-indeksen. Siden midten av mai har selskapets aksjeverdi halvert seg i gråmarkedet. Dette kan få innvirkninger på selskapets vekststrategi.

- Vi er avhengige av et sterkt marked dersom vi skal følge vår ekspansjonsplan. I øyeblikket ser vi ikke behovet for en emisjon, men det er klart at vi må ha inn mer penger på et tidspunkt, forteller Gunnar Sæther, administrerende direktør i Intellinet til digi.no.

Intellinet la frem sine ekspansjonsplaner på en analytikerkonferanse tidligere i år. Her proklamerte selskapet at Europa skulle tas innen tredje eller fjerde kvartal dette året. Disse planene kan det imidlertid spøke for. Sæter sier til digi.no at det ikke er mulig å gjennomføre en satsing i Europa hvis det ikke er kapital til å satse. Dette kan bli et problem for selskapet. Blir det en langvarig kapitaltørke kan dette resultere i at ekspansjonsplanene til Intellinet ikke lar seg realisere før lenge etter planen.
Les også:
Intellinet kjøper svenske S-Data
- Det er klart at vi må vente på bedre tider. Nå er det vel nesten håpløst, men vi tror bestemt at dette vil løse seg opp, sier Sæther til digi.no.


Intellinet er for tiden i dialog med Oslo Børs om opptak ved børsens liste for små- og mellomstore bedrifter.

- Dette er en prosess som går uavhengig av aksjemarkedet. Vi tar sikte på å være på børs innen juni i år, forteller Sæther.

Grunnen til at Intellinet vi på børs og ikke la sine aksjer omsettes i det såkalte gråmarkedet, er enkel. Knekker markedet sammen, er det gråmarkedet som knekker først. Da kan det være svært vanskelig å komme opp igjen.

Se også:
Helsvart på Oslo Børs
Til toppen