Intellisearch må kutte stillinger

Intellisearch hadde store vekstplaner, men må snu på flisa og strammer nå inn.

Intellisearch må kutte stillinger

Intellisearch hadde store vekstplaner, men må snu på flisa og strammer nå inn.

I januar ble det gjort kjent at Intellisearch kjøper konsulentselskapet Questpoint for å styrke seg på Sharepoint-kompetanse med overtagelse av samtlige aksjer i selskapet.

Intellisearch lever av å levere søketeknologiløsninger for bedriftsmarkedet. Løsningene har sin opprinnelise i medieovervåknings-selskapet Cyberwatcher, et selskap som var tidlig ute med å ta i bruk Microsofts .Net-plattform for utvikling.

Questpoint er et konsulentselskap som har spesialisert seg på Microsoft-teknologi, og da først og fremst Sharepoint-portaler. Questpoint har 11 konsulenter, som etter oppkjøpet vil jobbe med integrasjon i Intellisearch.

- Questpoint styrker vår posisjon i konkurransen om fremtidens søkeportal-leveranser, og vi kommer nå helt i front i markedsutviklingen. Dette er strategisk viktig i forhold til de endringene som kommer i portalmarkedet, uttalte Harald Jellum, administrerende direktør i IntelliSearch i januar.

I dag skriver Finansavisen at Jellum nå må dra i nødbremsen midt i emisjonsprosessen, og at omsetningen vil falle med 20 til 25 prosent.

Selskapet er midt i en prosess med videresalg av aksjer etter at hovedeier Sportskameratene forskutterte og garanterte en emisjon tidligere i vinter. Nå selges aksjene til de øvrige aksjonærene.

Kostnadsredukssjonene vil innebære at omsetningen vil bli redusert med 20 til 25 prosent. Intellisearch varsler også om kutt av stillinger og eksterne kostnader.

Til toppen