BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intels instruksjonssett lekket ut

En amerikansk programmerer hevder å ha fått tak i Intels instruksjonssett for Katmai-prosessoren via Intels offentlige FTP-tjeneste. Instruksjonssettet er nå publisert på programmererens nettsted.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
25. mai 1998 - 16:50

Clive Turvey, programmereren som ved en tilfeldighet ramlet over instruksjonssettet, skriver på nettstedet at han ennå ikke helt har klart å få klarhet i kodingen i instruksjonssettet, men han har publisert en tabell som viser hvordan kodene passer inn i Intels opkodeskjemaer, samt en liste over de nye kommandoene.

Oversikten refererer også til registrene XMM0 til XMM7. Turvey antar dette vil være et sett med separate flytetalls MMX-registre som er adskilte fra heltallsregistrene MM0 til MM7. Størrelsen på hvert register tror han er på 40 bytes.

Ifølge The Register, er det flere årsaker til at Intel forsøker å forbedre sitt MMX-instruksjonssett.

En viktig årsak er behovet for å bedre støtte de mange avanserte spillene som er på markedet, men minst like viktig er det nok å kunne konkurrere med det instruksjonssettet som AMD, Cyrix og IDT samarbeider om.

Det er uvisst hva slags betydning denne offentliggjøringen av instruksjonssettet vil få for de andre prosessorprodusentene som konkurrerer med Intel. Turvey er nemlig sikker i sin sak på at Intel ikke har lagt ut denne informasjonen med vilje.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.