Intels prosessorer har blitt dyrere

Intel smeller strålende tall i bordet takket være høyere salg - og mindre konkurranse fra AMD.

Intels prosessorer har blitt dyrere

Intel smeller strålende tall i bordet takket være høyere salg - og mindre konkurranse fra AMD.

Det har gått opp og ned for Intel i kampen med deres hoved-konkurrent AMD, men nå sliter AMD. For uten et teknologisk forsprang presser ikke AMD Intel så hardt lengre og Intel trenger ikke å kutte prisene.

Sammen med en ganske uventet og voldsom vekst i PC-salget løfter dette Intels resultater til helt nye høyder. Sett med øynene til mange i IT-bransjen, trykker Intel nesten penger.

I tredje kvartal i fjor satt Intel igjen med 1,3 milliarder doller, noe selskapet har løftet med hele 43 prosent til 1,83 milliarder dollar i tredje kvartal i år. Omsetningen vokser ikke i samme takt, hvilket understreker hvordan Intel har kunnet lavere å senke prisene så mye når AMD ikke presser dem.

Intel-sjef Paul Ottelini forteller at det har gjort de slapp å kutte prisene dette kvartalet.

Intel påpeker selv at de har innhentet AMDs forsprang sammenlignet med i fjor. Intel har dessuten vært gjennom en tøff rydderunde som har redusert kostnadene med en milliarder dollar i året.

Den andre årsaken er det uventede høye salget. Alle hadde trodd at uroene i det amerikanske boligmarkedet skulle bremse den globale veksten, men PC-salget har tvert i mot gjort et nytt kraftig hopp. For noen uker siden fortalte Acer det samme og advarte mot komponent-mangel til det viktige og store julesalget.

Og frykten for at kundenes skepsis til Windows Vista skulle bremse salget er blåst vekk, selv om Intel medgir at de trodde Vista nå skulle ha blitt en salgsdriver.

Aksjemarkedet ble positivt overrasket av både tallene og Intels spådommer videre fremover. Intel-aksjen løftet seg 5,1 prosent i kveldshandelen i USA i går.

Til toppen