KARRIERE

Intels teknologi-topp går av

Fikk ikke lov å fortsette.

Intels teknologidirektør måtte gå av for aldersgrensen denne uken. Bildet er fra IT-gigantens hovedkontor i Santa Clara.
Intels teknologidirektør måtte gå av for aldersgrensen denne uken. Bildet er fra IT-gigantens hovedkontor i Santa Clara. Bilde: Justin Sullivan/Getty Images/All Over Press
28. juni 2013 - 08:52

Etter å ha vært ansatt i Intel i 40 år slutter teknologidirektør Justin Rattner. Han har ledet Intel Labs de siste syv årene, samtidig som han har innehatt stillingen som teknologidirektør.

Etter 40 år som Intel-ansatt går Justin Rattner av som teknologidirektør. Men det kan være han kommer tilbake... <i>Bilde: Jeffrey Tseng</i>
Etter 40 år som Intel-ansatt går Justin Rattner av som teknologidirektør. Men det kan være han kommer tilbake... Bilde: Jeffrey Tseng

Årsaken til at han går av som direktør er aldersgrensen, som er 65 år. Ifølge Bloomberg News slutter Rattner med umiddelbar virkning av familiemessige årsaker. Men etter planen vil han starte i Intel igjen på et senere tidspunkt, men da ikke som direktør.

bloggen til Intel Labs får Rattner en stor del av æren for at forskningsavdelingen er ansett som en av de fremste i verden.

Intel Labs har blant annet kommet opp med Intels «power arcitecture» (IPA) som har vært avgjørende for Haswell-brikkens svært lave strømforbruk, samt Thunderbolt-teknologien som er å finne i alle nyere Macintosh-produkter.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.