Intens budkamp rundt AT&T Wireless

Cingular og Vodafone har begge budt 35 milliarder dollar for mobilselskapet AT&T Wireless.

Cingular og Vodafone har begge budt 35 milliarder dollar for mobilselskapet AT&T Wireless.

Det amerikanske mobilselskapet AT&T Wireless er i fri flyt. I løpet av helgen økte de to budgiverne Cingular og Vodafone budene på mobilselskapet til 35 milliarder dollar. Prisen vil trolig øke til 38 millliarder dollar, mener aktører knyttet til prosessen, i følge Wall Street Journal.

AT&T Wireless ble i 2001 skilt ut fra den amerikanske telegiganten AT&T, og deretter børsnotert som selvstendig selskap. Selskapet har etablert seg som det tredje største mobilselskapet i USA.

Den britiske telekjempen Vodafone ønsker nå å styrke posisjonen sin i det amerikanske markedet, og la fredag inn et bud på 35 milliarder dollar for AT&T Wireless- rett før budfristen gikk ut. Fra før hadde Cingular Networks lagt inn et bud på 30 milliarder dollar, men økte i løpet av helgen budet til 35 milliarder dollar, eller 13 dollar per aksje.

Situasjonen er fortsatt usikker siden det foregår løpende forhandlinger, men personer nært knyttet til prosessen sier at høyere bud trolig vil komme. Prisen kan strekke seg til minst 38 milliarder dollar, eller 14 dollar per aksje, skriver Wall Street Journal.

Det ble tidligere spekulert på om også Nextel Communications og japanske NTT Docomo ville legge inn bud på selskapet, men de unnlot å legge inn bud før budfristen fredag.

Britiske Vodafone eier fra før 45 prosent i Verizone Wireless, som er det ledende mobilselskapet i USA. Men Vodafone ønsker å selge sin aksjeandel til Verizone Communications som eier de resterende 55 prosentene i Verizone. Det var usikkerhet om et salg av andelen i Verizone ville utløse et massivt skattekrav, men sist uke ble det kjent at det ikke vil skje.

Mange av Vodafones største aksjonærer er tvil om Vodafone burde betale mer enn 30 milliarder dollar for AT&T Wireless. De mener det kan ta mange år å tjene inn igjen den investeringen. Det spiller også en rolle hvor mye Verizone Communications er villig til å betale for Vodafones andel i Verizone Wireless. Uansett må Vodafone spørre aksjonærene om tillatelse for å fullføre et kjøp av AT&T Wireless.

Til toppen